Prognose laten maken Eindhoven

Is uw onderneming hard aan het groeien en overweegt u uit te breiden met een bankfinanciering? Bent u een zzp’er en heeft u een hypotheek nodig? In beide gevallen doet u er verstandig aan een prognose van uw onderneming te laten maken. In Eindhoven bent u hiervoor bij Administratiekantoor Stratum aan het juiste adres. Wat is een prognose precies en waarom zou iedere onderneming klein of groot dit moeten laten maken? We leggen het u uit.

Wat is een prognose?

Een prognose is een voorspelling over hoe uw onderneming het dit jaar en volgend jaar gaat doen. De prognose lijkt sterk op de jaarcijfers van de onderneming. Het verschil is dat de prognosecijfers een voorspelling zijn, terwijl de jaarcijfers een feitelijk beeld geven over de resultaten van de afgelopen jaren.

Waarom een prognose laten maken in Eindhoven?

Wat de reden voor een financieringsaanvraag ook is, voor de toekomstige investeerder zijn de cijfers een belangrijk onderdeel van de onderneming. De financier wil het risico zo laag mogelijk houden en alleen investeren als diegene de zekerheid heeft dat het geleende geld ook terugkomt. Als u door Administratiekantoor Stratum uit Eindhoven een prognose laat maken, kunt u de potentiële financier laten zien dat u een goed businessmodel hebt en dat de investering in uw onderneming rendabel is.

Prognose laten maken door deskundigen in Eindhoven

Een prognose is dus een voorspelling, maar dat betekent niet dat u zelf zomaar even een verwachting kunt uitwerken. Cijfers moeten onderbouwd worden en een financier heeft vaak als voorwaarde dat de prognose is opgesteld door een extern deskundige. Wat voor eisen eraan gesteld worden verschilt per financier, maar vooral ook per situatie. Het is daarom aan te raden om in Eindhoven uw prognose te laten maken door ons administratiekantoor. Zo kunt u goed voorbereid een financiering aanvragen en heeft u tevens een goed beeld van de staat van uw onderneming.

Uw prognose laten maken in Eindhoven

Wilt u een prognose laten maken van uw onderneming? Ook als u geen financiering aanvraagt maar wél de staat van uw onderneming inzichtelijk wilt hebben, kunt u een prognose laten maken. In Eindhoven helpen de professionals van Administratiekantoor Stratum u daarmee graag. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

U staat voorop!

Bij Administratiekantoor Stratum te Eindhoven staat u als ondernemer centraal. Wij werken niet alleen voor u, maar staan tevens naast u. Onze medewerkers kennen uw branche en snappen als geen ander het ondernemerschap. Door naast u te werken is specialistische kennis, advies en actieve begeleiding altijd dichtbij. Wilt u de toekomst van uw onderneming middels een (meerjaren) prognose in kaart brengen of overweegt u een bedrijfsovername of herstructurering? Alles begint bij de basis: de administratie. We zorgen er altijd voor dat dit correct en tijdig wordt afgehandeld.

Wat kunnen wij voor u doen?

Deze website is beschermd met reCAPTCHA en de Google Privacy verklaring en algemene voorwaarden zijn hierop van toepassing.